Sahte alışveriş siteleri ile 5 ayda 8 milyon lira dolandırdılar

Edirne Emniyet Müdürlüğü, araç kiralama sitelerini kopyalayarak kullanıcıları dolandıran şüphelilere yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 16 şüpheli gözaltına alınırken, 12'si tutuklandı ve firari olan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, alışveriş ve araç kiralama sitelerini taklit eden dolandırıcılar hakkında ihbar aldıktan sonra çalışma başlattı. Dolandırıcıların, kopyaladıkları siteleri öne çıkarmak için arama motorlarında manipülasyon yaptığı ve kullanıcıları sahte sitelere çektiği belirlendi.

5 AYDA 8 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

Zanlıların, normalden daha ucuz hizmet sunarak kullanıcıları kandırdığı, ardından depozito için ekstra para talep ettikleri ortaya çıktı. Ekipler, şüphelilerin 5 ayda 8 milyon lira dolandırıcılık yaptığını tespit ederek, Edirne merkezli Mersin, Adana, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun'da 23 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 16 şüpheli, Edirne'ye getirilerek adli makamlara sevk edildi. 12 şüpheli tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 7 şüpheliden 2'sinin yurt dışında olduğu belirlendi ve diğer kaçaklar için operasyonlar devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.