Sait Bey Sitesi Davasında Tahliye Tartışması: AKP’li Göksu’nun Akrabalık Bağları İddia Ediliyor

Sait Bey Sitesi'nin çökmesiyle ilgili Halil Yıldız'ın tahliyesi büyük tartışma yarattı. AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kayınbiraderi olan Yıldız'ın serbest bırakılması, Göksu'nun etkisiyle mi gerçekleştiği sorularını gündeme getirdi.

Depremde yıkılan Sait Bey Sitesi davasının bir numaralı sanığı Halil Yıldız'ın tahliye edilmesi geniş bir tartışma yarattı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Halil Yıldız'ın AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kayınbiraderi olduğu ve Göksu'nun devreye girmesiyle serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 44 kişinin ölümüne yol açan ve kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Sait Bey Sitesi'nin çökmesi sonrası başlatılan soruşturmada, birçok usulsüzlük tespit edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı bilirkişi raporunda, binanın taşıyıcı sistemini etkileyen projede olmayan işlemlerin yapıldığı belirlendi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Halil Yıldız ve diğer sanıklar için 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ancak, daha sonra hazırlanan yeni bilirkişi raporunda yalnızca Müteahhit Hasan Çam'ın asli kusurlu olduğu sonucuna varıldı ve bu durum Halil Yıldız'ın tahliye edilmesine yol açtı.

Tahliye kararının ardından, Halil Yıldız'ın akrabalık ilişkileri ve Tevfik Göksu'nun olası etkisi gündeme geldi. Göksu ve ailesi konuyla ilgili yorum yapmazken, Halil Yıldız'ın avukatlığını üstlenen eski AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan'ın da sürece dahil olduğu iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.