Şaka değil, gerçek! Bu kasabada ev sahibi olmak sadece 4 lira 20 kuruş: İşte detaylar

Hırvatistan'ın Legrad kasabasında yaşanan olağanüstü konut fırsatı gündemi sarsıyor! Avrupa Birliği üyesi ülkede, sadece 13 sente denk gelen 4 lira 20 kuruşla ev sahibi olma imkanı sunulan proje, terkedilmiş evleri değerlendirmeyi ve kasabanın nüfusunu artırmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği üyesi Hırvatistan'ın Legrad kasabasında, sadece 13 sente denk gelen 4 lira 20 kuruşla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Bu düşük fiyatlandırma, kasabanın nüfusunu arttırmak ve terkedilmiş evleri değerlendirmek amacıyla hayata geçirilen özel bir projenin bir parçası.

LEGRAD KASABASINDA KONUTLAR 13 SENTE SATIŞTA!

Hırvatistan'ın Legrad kasabasında, 2021 yılında başlatılan proje kapsamında 1 kuna (4 lira 20 kuruş) fiyatına satışa çıkarılan evler, dikkat çekici bir şekilde ilgi görmeye devam ediyor. Bu proje ile kasaba, bölgeye yeni sakinleri çekmeyi amaçlıyor ve düşük maliyetli konutlar aracılığıyla yaşam alanlarını değerlendirmeyi hedefliyor.

EV SAHİBİ OLMANIN ŞARTLARI VE AVANTAJLARI

Satışa sunulan evlerin bakıma ihtiyaç duyduğu belirtilirken, alıcılar için tadilat yardımı da sağlanıyor. Ancak bu fırsattan yararlanmak için belirli şartlar bulunuyor. En dikkat çeken şartlardan biri, alıcının başka bir mülke sahip olmaması. Bu şart, Legrad kasabasının özellikle yerel nüfusunu arttırmayı ve boş evleri değerlendirmeyi amaçlıyor.

BAŞKAN SABOLİC: "KENTTE ÇOCUK SAYISI ARTTI!"

Legrad Belediye Başkanı Ivan Sabolic, projenin başlamasından bu yana kasabada yaşayan aile sayısında artış olduğunu belirtti. Başkan Sabolic, "Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Üç aile zaten buraya taşındı ve bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma sırasında yeni bir çocuğu olması. Bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı" dedi.

AVRUPA'DA KONUT PİYASASINDA FARKLI BİR YAKLAŞIM

Legrad kasabasındaki bu özel konut projesi, Avrupa'da konut piyasasına farklı bir bakış açısı getirirken, düşük maliyetli konutlar ve teşvik edici şartlarla yeni sakinleri cezbetmeye devam ediyor. Projenin başarıyla devam etmesi, diğer bölgelerin benzer yaklaşımları değerlendirmesine de ilham kaynağı olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı