Salça fabrikası, ortaya çıkan kötü görüntülerin ardından kapatıldı

Salça üretim tesisine domates sevkiyatı yapan bir kişi, ölü farelerin dolaştığı domatesleri kaydederek videoya çekti. Bu mide bulandırıcı görüntülerin ardından bakanlık harekete geçti.

Domates sevkiyatı yapan bir kişi, salça yapılmak üzere bekletilen domateslerin hijyenik olmayan koşullarda depolandığını belgelemek amacıyla bir video kaydetti. Videoda, burnunu kapatarak çektiği görüntülerde, domateslerin bulunduğu yerin hemen yanında ölü farelerin olduğu dikkat çekti. Bu rahatsız edici görüntülerin sosyal medyada büyük tepkilere yol açmasının ardından, ilgili bakanlık harekete geçti.

Patronlardunyası.com'un haberine göre, bu olaya ilişkin olarak Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu görüntülerin ardından Bakanlık kontrol görevlilerinin ilgili gıda işletmesine yönelik denetimler gerçekleştirdiği ve işletmenin asgari hijyenik standartları sağlamadığı tespit edildiği bildirildi. Bu nedenle, söz konusu gıda işletmesinin faaliyetleri askıya alındı.

Ayrıca, yapılan açıklamada, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için denetimlerin kararlılıkla ve titizlikle devam edeceği vurgulandı. Bakanlık, hijyenik şartların sağlanmadığı gıda üretim tesislerine karşı sıfır tolerans politikası uygulayacağını belirtti. Bu tür olayların önüne geçmek için alınan tedbirlerin ve denetimlerin artırılacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.