Salda Gölü kıyısında bulunan Kayadibi Mahallesi'nde yapılacak ve Cumhuriyet Halk Parti'li belediyenin göl çevresindeki tüm yetkilerini kaybedeceği referandum sonuçlandı.
CHP’li Burdur Yeşilova Belediyesi, Salda Gölü kıyısındaki yerleşim yerindeki yetkilerini korudu. Pazar günü gerçekleştirilen referandumun sonucunda Kayadibi’nin Yeşilova Belediyesi’ne bağlı kalmaya devam etmesine ve köy statüsüne geçilmemesine karar verildi.
BirGün'den İsmail Sarı'nın haberine göre, referandum sonucunda Kayadibi Mahallesi’nin CHP’li Yeşilova Belediyesi bağlı kalmaya devam etmesinin isteyenlerin sayısı 238 oldu, mahallenin köy statüsüne geçmesini isteyenlerin sayısı ise 145’te kaldı. Referandum sonucuna göre Kayadibi Mahallesi CHP’li Yeşilova Belediyesi’ne bağlı kalmaya devam edecek.
ABD’deki Halkbank davasında duruşma tarihi belli oldu
"ÇOK UĞRAŞTILAR, BAŞARAMADILAR"
Kayadibi Mahallesi’nin köy statüsüne dönüştürülerek belediyenin göl kıyısında yetkilerinin Burdur İl Özel İdaresi’ne devredilmek istendiğini belirten CHP’li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Kayadibi Mahallesi CHP’li belediyenin göl kıyısında tek söz ve yetki sahibi olduğu bir alan. Mahallenin köy statüsüne dönüşmesi halinde bizim Salda Gölü ile ilgili hiçbir söz hakkımız kalmayacaktı. Referandum yaptılar, çok uğraştılar ama Kayadibi Mahallesi’ni ilçemizden koparamadılar” diye konuştu.
330 İMZA TOPLAMIŞLAR
Referandum için toplanan imzaların yarısı kadar bile mahallenin köye dönüşmesi yönünde oy verilmediğinin altını çizen Şenel, “Mahallenin köy statüsüne dönüşmesini isteyen kişi sayısı referandum sonucuna göre 145 ama 330 kişilik imza toplayarak referandumu yaptırdılar. Bunların sahte imzalar olduğunu düşünüyorum. Referandum sonucu bizi çok mutlu etti. Küçük ve şirin ilçemizde Salda Gölü’nü de sahiplenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
"HÜKÜMETE GEÇMESİ DEMEKTİ"
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de BirGün’e yaptığı açıklamada, “Mahallenin köy statüsüne dönüştürülmek istenmesi örgütlü bir işti. Referandum yapılan Kayadibi Mahallesi Salda Gölü kıyısının büyük kısmını bünyesinde barındırıyor. Buranın köy statüsüne geçmesi, hükümete geçmesi demekti. Bunu vatandaşa ve mahalle sakinlerine anlattık. Belediyenin, tek başına direnç gösterebileceği yerlerde muhtarın bu direnci gösteremeyeceğinden bahsettik. Referandum sonucu iyi bir sonuç olarak değerlendiriyorum. Çok mutluyuz ve güzel bir sonuç oldu. Yöre halkına anlattık ve karar değiştirdiler” diye konuştu.