Saldırı nedeniyle Cumartesi Anneleri yazılı açıklama yaptı

Galatasaray Meydanı’nın üzerinde bulunduğu İstiklal Caddesi’nin ve tüm ara sokaklarının saldırı sonrası kapatıldı. Cumartesi Anneleri yazılı açıklama yayımlayarak “Bu katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yaşadıklarını...

Galatasaray Meydanı’nın üzerinde bulunduğu İstiklal Caddesi’nin ve tüm ara sokaklarının saldırı sonrası kapatıldı. Cumartesi Anneleri yazılı açıklama yayımlayarak “Bu katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yaşadıklarını en iyi biz biliriz. Acıları acımızdır. Bugün yaşanan saldırıyı lanetliyor, yaşam hakkı elinden alınanlar için yas tutuyoruz. Ölenlerin anısına saygımız ve oturma alanımızın suç mahalli içinde olması nedeniyle bugün Galatasaray Meydanı’nda buluşmadık.'' denildi.

İktidarın kamu güvenliğinde hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığını bir kez daha gördüklerini söyleyen Cumartesi Anneleri, “Toplumun güvenliğinin ve huzurunun sağlanması, insan haklarının, barışın ve hukukun üstünlüğünün egemen olmasıyla mümkündür'' dedi.

Haftaya yine Galatasaray’da olacaklarını duyuran Cumartesi Anneleri, hem herkesin can güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi hem de “Bu tür saldırıları toplantı ve gösteri hakkımızın engellenmesine bahane yapmamalıdır.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!