Salgında düşüşe geçen beyazperde seyircisi sayısı artıyor

Rumeli Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nce Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalde Türk sinemasının dünyada takip edildiğini belirten Aydın Orak, "Türk sineması festivallerde ve yarışmalarda birçok ödül alıyor.

Rumeli Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalde konuşan Aydın Orak, Türk sinemasının dünya çapında takip edildiğini belirterek şunları söyledi: "Türk sineması festivallerde ve yarışmalarda birçok ödül alıyor. Önümüzdeki yıllarda daha önemli festivallerde başarılar elde edileceğini düşünüyorum."

Orak, Kovid-19 salgını döneminde sinemaya gitme alışkanlığının azaldığını ancak son zamanlarda tekrar artmaya başladığını dile getirdi: "Özellikle pandemiyle birlikte insanlar evlerine kapandığı için sinemaya gitmek yerine evlerinde ve dijital platformlarda film izlemeye başlamıştı. Ancak sinema salonlarının tekrar toparlanacağını düşünüyorum. Çünkü insanların bir araya gelip birlikte sinema izleme ritüeli asla yok olmayacak kanısındayım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.