Salih Gergerlioğlu: CHP küçük siyasi işleri bırakmalı

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, babasını cezaevinde ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu hem muhalefete hem iktidara eleştiriler getirdi.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, 9 Nisan Cuma günü cezaevindeki babasını ziyaret etti. Gergerlioğlu, bu ziyaret sonra Mezopotamya Ajansına açıklamada bulundu.

CHP'ye eleştiri: Küçük siyasi işleri bırakın

CHP’yi eleştiren Gergerlioğlu, “Babamın milletvekilliği düşürülürken sadece kendi partisi HDP yanında durdu. Ana muhalefet ciddi bir tavır takınmadı. Babam zamanında CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi. Enis Berberoğlu’na yapılan haksızlığa karşı babam hep yanında durdu. Bugün CHP destek vermiyorsa, mahalle savunuculuğu yapmış olur. Herkesin bu konuda sert bir şekilde bu hukuksuzluğa tepki göstermesi lazım. Küçük siyasi işleri bırakıp, artık adalet ve barış talebinde buluşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Adalet Nöbeti sürecek"

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te başladığı ve daha sonra HDP Genel Merkezi’nde devam ettiği ‘Adalet Nöbeti’ eylemini cezaevinde de sürdüğünü belirten Gergerlioğlu, “Babam, Adalet Nöbeti’nin her koşulda devam edeceğini, adalet talebinin hiç sonlanmayacağını söyledi” dedi.

"İktidar HDP'ye oy veren milyonlarca insanı tanımıyor"

Gergerlioğlu, “Milyonlarca insan HDP’ye oy veriyor. Bu devlet ve onu yönetenlerin toplumu tanıyamadıkları anlamına geliyor. Bölgenin insanını anlayamamaktır. Bölgenin insanın oy verdiği partiyi tanımamaktır. HDP, temelinde Kürt sorununun çözümü için Meclis’te bulunuyor. İktidar bu halkın partisi olan ve 6 milyon insanın iradesine saygı göstermiyor. Halkın seçtiği vekili nasıl cezaevine atıyorsunuz? Bu iktidar Kürt halkı ve Türk halkına saygı duymuyor. 40 yıldır devam eden bir mücadele var. Ne kadar saldırsalar da bir anlam ifade etmez” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi