Salih Zeki Çolak: Hiçbir şey anlamadım, ancak sabaha karşı darbe olduğunu...

Genelkurmay Başkanlığı’nın 15 Temmuz’da işgal edilmesine yönelik davada ifade veren dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak, darbe girişiminden birkaç saat önce denetime gittiği Kara Havacılık Komutanlığı’nda...

Genelkurmay Başkanlığı’nın 15 Temmuz’da işgal edilmesine yönelik davada ifade veren dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak, darbe girişiminden birkaç saat önce denetime gittiği Kara Havacılık Komutanlığı’nda hangar dışında helikopterlerin hangi amaçla bekletildiğini anlamadığını söyledi.

Çolak, “O kısa sürede ne olduğunu anlamadım. Samimi olarak söylüyorum, anlamadım'' dedi.

Duruşmada dinlenen emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak, 15 Temmuz günü Genelkurmay Karargâhı’ndan derdest edildikten sonra Genelkurmay İkinci Başkanı’nın odasına götürüldüklerini belirterek, “Odaya girerken ikinci başkanın özel kalem müdürü Kurmay Yarbay Bünyamin Türel’in hain bakışlarını asla unutmuyorum'' dedi.

Çolak ifadesinde özetle şunları söyledi:

“Eski KKK Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İhsan Uyar’la birlikte Akıncı Hava Üssü’ne götürülerek bir odaya konulduk. 18 saat başımızda yün başlık, altı saat ayaklarımız, 18 saat ellerimiz, tek katlı tavanı olmayan bir binada derdest edilerek kaldık. En zor dönemlerden biri öğle üzeri güneşin yakışı etkisiyle binanın çok sıcak olması ve başımızdaki yün kar başlığı ile beynimin erimekte olduğunu hissettiğim anlardı.

Hiçbir aşamasında böylesine bir darbe girişiminde bulunacaklarını hissetmedim. Genelkurmay’da derdest edilirken olayın vahametini anladım. (Darbe olduğunu tam ne zaman anladınız?) Akıncı Üssü’ne indiğimden itibaren bu işin gerçek anlamda darbe girişimi olabileceğini düşünmeye başladım. Muhtemelen sabaha karşı gelen uçaklar pike yaparken aşağıdan hava savunma silahları ile ateş ediliyordu. Net olarak anladım.''

Kaynak: Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı
Balıkesir Üniversitesi'nde Gençlere İş Kapıları Aralandı