Salim Güran ile işçisinin konuşması dosyaya dahil oldu: ‘Senin bir şeyin düşmüş’

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran ve 15 yaşındaki işçisi R.A'nın, olay günü cep telefonuyla Kürtçe yaptıkları konuşma deşifre edilerek tutanak haline getirildi ve dosyaya eklendi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran ve 15 yaşındaki işçisi R.A'nın, olay günü cep telefonuyla Kürtçe yaptıkları konuşma deşifre edilerek tutanak haline getirildi ve dosyaya eklendi.

Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Narin'in annesi Yüksel ve ağabeyi Enes'in de aralarında bulunduğu 12 kişiyi tutukladı. 

Amca Salim Güran (46) ve R.A. arasında 21 Ağustos'ta saat 18.38.02'de gerçekleştirilen 37 saniyelik Kürtçe görüşmenin ses kaydı, yeminli tercüman tarafından incelendi ve deşifresi, 13 Eylül'de tutanak olarak soruşturma dosyasına eklendi.

Dosyaya eklenen tutanakta ses kaydına ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

(1) Erkek şahıs: Alo (Alo)

(2) Erkek şahıs: Remezan

(1) Erkek şahıs: Haa (Efendim)

(2) Erkek şahıs: Sona doğru senin bir şeyin düşmüş, sınırın orda, sona doğru

(1) Erkek şahıs: Hııı

(2) Erkek şahıs: Sınırın orada, senin bir şeyin

(1) Erkek şahıs: Tamam, Hıı

(2) Erkek şahıs: Sınırın orada, sınırda, taşların orda

(1) Erkek şahıs: Heeee

(1) Erkek şahıs: Biri yerdedir haaa

(2) Erkek şahıs: Tamam ben şimdi gider alırım

(1) Erkek şahıs: Ee Tamam

(2) Erkek şahıs: Tamam

"BEYAZ ARAÇ" İDDİASI

Soruşturma kapsamında amca Salim Güran, 2 Eylül'de tutuklandı. Gözaltına alınan R.A., başlangıçta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alındı ve 14 Eylül'de tutuklandı.

R.A.'nın tutuklanma gerekçesi, Narin'in arama çalışmalarının "hedef saptırma amacıyla suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemlerle engellenmeye çalışıldığı" şeklinde belirtildi.

Salim Güran, 14 Eylül'de Diyarbakır Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten üç savcı tarafından yeniden ifadesi alındı. Olay günü, tutuklu Mehmet Selim Atasoy'un oğlu R.A. ile yaptığı telefon görüşmeleri hakkında sorulan Salim Güran, konuşmalarının tarla ile ilgili konular olabileceğini, içeriğini hatırlamadığını ifade etti.

R.A. ile yaptığı görüşmelerin, saat 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54'te gerçekleştiği ve "şüpheli" olarak değerlendirilen beyaz araçla ilgili olduğunu öne sürdü. Bu araç, olay günü kardeşi Fuat Güran'a aitti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.