Şam’da İsrail’in füze saldırısı: 2 sivil yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca yönelik düzenlenen saldırıda, İsrail ordusunun hedefinin İran’dan Hizbullah’a para akışını yöneten finans kolu başkanı olduğu belirtildi. İşte haberin detayları...

Suriye rejimine ait SANA'nın bildirdiğine göre, İsrail, yerel saatle 17.05'te Şam’ın Mezze Mahallesi’nde bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3 sivilin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca, bölgede maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

İsrail ordusu, saldırıyı doğrularken, ordu sözcüsü Daniel Hagari, hedef alınan aracın, İran’dan Hizbullah’a para akışından sorumlu finans kolunun başkanına ait olduğunu açıkladı. Hagari, bu kişinin kimliğini açıklamazken, selefinin öldürülmesinden yalnızca birkaç hafta sonra göreve başladığını ifade etti. Ayrıca, Hizbullah’ın finans ağına yönelik İsrail’in önümüzdeki günlerde daha fazla saldırı düzenleyeceğini belirtti.

İsrail basını ise, saldırıda ölen diğer kişinin İran’dan Hizbullah’a silah transferinden sorumlu olduğunu iddia etti. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artıran bir durumu gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.