Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor

Beşşar Esad rejimi, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da Kefersuse Mahallesi'ne hava saldırısı düzenlediğini iddia etti. Patlamada bir kişinin öldüğü belirtilirken, İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Suriye'nin başkenti Şam'da gece saatlerinde patlama sesleri duyuldu. Beşşar Esad rejimine bağlı haber ajansı SANA, İsrail’in Şam’ın Kefersuse Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü. İlk bilgilere göre, saldırı sonucunda bir kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi ve olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Rejime yakın sosyal medya hesapları, saldırının ardından bir kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederken, saldırının hedefi olan binada ağır hasar oluştuğu belirtildi. Ancak bu iddialar henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı. İsrail, saldırı iddiasıyla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapmadı.

Şam’ın birçok mahallesinde, özellikle Kefersuse bölgesinde İran destekli gruplar ve Hizbullah'ın yoğun bir varlık gösterdiği biliniyor. İsrail, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011’den bu yana, İran ve Hizbullah'a ait askeri noktalara zaman zaman saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar genellikle İran’ın Suriye’deki varlığına karşı İsrail’in güvenlik endişeleri ile bağlantılı olarak gerçekleşiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.