Şamil'in Hakan Fidan rahatsızlığı... Ankara karışacak!

"Kuzunun kurda teslim edildiği ve bürokrasinin siyaseti boğduğu süreçte artık bana kimse paralelle mücadeleden söz etmesin" diyen Şamil Tayyar, devamında  "Ve bir gün duvara çarparsa kafamız, sakın ha hiç kimse 'kandırıldık'...

"Kuzunun kurda teslim edildiği ve bürokrasinin siyaseti boğduğu süreçte artık bana kimse paralelle mücadeleden söz etmesin" diyen Şamil Tayyar, devamında  "Ve bir gün duvara çarparsa kafamız, sakın ha hiç kimse 'kandırıldık' demesin. Sakın..." diye yazdı.

FİDAN MI HSYK MI?

Tayyar'ın açıklamalarında, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sözlerinin etkili olduğu yorumları yapıldı.

Bugün yaptığı açıklamada Hakan Fidan'ın görevden alındığı yönündeki iddialara yanıt veren İbrahim Kalın, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." demişti.

İddialara göre Fidan'ın sahiplenilmesine tepki gösteren Tayyar, "bir gün duvara çarparsa kafamız, sakın ha hiç kimse 'kandırıldık' demesin" ifadelerini kullandı. Tayyar'ın bu ifadelerinin Fidan'a yönelik olması kuvvetle muhtemel. ABD'den gelen son haberlerde Zarrab davasında Bharara'nın elinde AKP'ye ve Erdoğan'a yakın üst düzey bir siyasinin tanıklık yapmaya hazır olduğu öne sürülmüştü. ABC Gazetesi'nin dün yayımladığı haberde bu ismin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğuna dair kuvvetli deliller olduğu dile getirilmişti. 



Bir diğer iddia ise, bu tweetler AKP'li Tayyar'ın son HSYK kararnamesine dair duyduğu tepkinin yansıması. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"