Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu!

Real Madrid'i sahasında mağlup eden Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. İstanbul'da oynanacak finalde iki İngiliz ekibi karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Chelsea, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Real Madrid’i 2-0 yenerek finale yükselen ikinci takım oldu. Karşılaşmanın golleri Timo Werner ve Mason Mount’tan gelirken, Real Madrid’e göre daha net fırsatlar yakalayan Chelsea’nin bir şutu da direkten döndü.

İlk maçta elde ettiği skor sonrası avantajlı olan Chelsea, topu Real Marid’e vererek, hızlı hücumlarla pozisyon aradı. Chelsea Teknik Direktörü Tomas Tuchel’in bu planı, maçın büyük bölümünde tuttu. Önde pres yaparak Real Madrid’in rahat çıkmasını engelleyen, kendi yarı sahasında kaptığı toplarla hemen hücuma çıkan Londra ekibi, iki farklı kazandığı maçta attığından fazlasını kaçırdı.

Real Madrid ise topa sahip olup, çok pas yapmasına rağmen öne doğru oynamakta sıkıntı yaşadı. Maçta geriye düştükten sonra kısa bir süre baskı kurmayı başaran konuk ekip, bu pozisyonlarda ise kaleci Edouard Mendy’yi geçemedi. Karşılaşmada dakikalar ilerledikçe oyundan düşen, Chelsea kalesinde bir türlü etkili olamayan Real Madrid, evinde berabere kaldığı rakibine deplasmanda yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı