Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 45 bin 814 TL'ye yükseldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde (SBB) yapılan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde, belediye çalışanlarına yüzde 27 oranında bir zam gerçekleştirildi. Bu artışla birlikte, belediyedeki en düşük işçi maaşı 45 bin 814 TL'ye ulaştı.

Samsun'da belediye çalışanlarına, toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 27 oranında zam yapıldı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Belediye-İş Sendikası ile "2024-2026 Dönemi Toplu İş Sözleşmesi" görüşmelerini tamamladı. Başkan Halit Doğan, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, "Güçlü, etkili ve insan odaklı bir yaklaşım ile her zaman çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 4 bin 251 çalışanımızı kapsayan bu toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarımıza yüzde 27 oranında bir zam sağlamış oluyoruz. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

SBB, Anakent ve Kültür A.Ş. bünyesindeki hizmet alımı kapsamında 4 bin 251 çalışanı ilgilendiren 2024-2026 dönemi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Belediye-İş Sendikası ile imzalanarak sonuçlandı. İmzalanan sözleşme ile evli, çalışmayan eşi olan ve çocuklu çalışanların en düşük işçi maaşı, ikramiye dahil 2025 Ocak ayı itibarıyla yüzde 15 vergi diliminde 45 bin 814 TL’ye ulaşmış oldu. Çalışanların maaşları, 2024 Ağustos ayından itibaren ilk beş ayda ortalama yüzde 27 oranında artacak, diğer altı aylık dönemlerde ise enflasyon oranında bir artış sağlanacak.

"Çalışma arkadaşlarımızla güçlüyüz" diyerek, çalışanların her zaman yanında olduklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Topluma hizmet yolunda güç kaynağımız, birbirinden değerli ve fedakar mesai arkadaşlarımızdır. Onların çabaları ile daha güçlü bir Samsun için çalışıyoruz. Bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte mesai harcadığımız arkadaşlarımızın ve ailelerinin eğitim, sağlık, kreş gibi alanlarda katkı sağlamaya devam edeceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi ailesinde yeni bebek sahibi olan ve hastanede tedavi gören çalışanlarımızı ziyaret ederek onları yalnız bırakmıyoruz" dedi.

Başkan Halit Doğan, toplu iş sözleşmesinin tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. "Çalışanlarımızın fazla mesai ücretlerini ve ikramiyelerini zamanında ödüyor, ücret artışlarında enflasyona karşı korumaya çalışıyoruz. Kurumlarımızda uzun yıllar hizmet eden ve değer üreten mesai arkadaşlarımız için ilk kez kıdem zammı uygulaması başlatıyoruz. Bu kapsamda 10 yıllık bir çalışan için brüt 1440 TL'lik bir artış sağlıyoruz. Çalışanlarımız, hizmet süreleriyle orantılı olarak bu haktan yararlanacak. Ulusal ve dini bayramlarda fazla çalışma karşılığında ilave yevmiyeyi de 1.5 günden 2 güne çıkarıyoruz. Yevmiye ve kıdem zamları altı aylık dönemlerde enflasyon oranında artırılacak. Yeni dönemde, eğitim gören çocuklarına her eğitim-öğretim dönemi başlangıcında, brüt 1000 TL ile 3 bin TL arasında değişen eğitim desteği, engelli çocuğu olan çalışanlarımıza ise yılda bir defa brüt 5 bin TL eğitim desteği sağlanacak. Ayrıca, çalışanlarımız için kısa süre içerisinde ÇADEM’i (Çalışan Destek Merkezi) hayata geçirerek, doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog gibi uzmanlardan ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. Kreşler de kurarak, çalışanlarımızın çocuklarını güvenli bir ortamda bırakabilecekleri eğitim alanları oluşturacağız. İnsan odaklı bir anlayışla değer üretmeye ve çalışanlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesiyle, 2025 Ocak ayında 10 yıl hizmet süresi bulunan evli, eşi çalışmayan ve bir çocuk sahibi olan çalışanlar için en düşük işçi maaşı ikramiye dahil yüzde 15 vergi diliminde 45 bin 814 TL, şoför maaşı ikramiye dahil 48 bin 516 TL, güvenlik görevlisi maaşı ikramiye dahil 45 bin 852 TL ve büyük iş makinesi operatörü maaşı ikramiye dahil 48 bin 516 TL olarak belirlenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.