Samsun'da çiftçilerin yüzünü güldüren proje! O desteğe başvurular başladı

Samsun'da tarım sektörünü desteklemek amacıyla yürütülen Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında, bugüne kadar 188 tarımsal sanayi projesi ve 6,773 tarım makinesine yüzde 50 hibe desteği verildi.

Samsun'da tarım sektörüne sağlanan destekler kapsamında, Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri için yürütülen hibe programı büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar Samsun genelinde 188 tarımsal sanayi projesi ve 6,773 tarım makinesine yüzde 50 hibe desteği sağlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri Programı, tarımın farklı alanlarına yönelik yapılan yatırımlara maddi destek sunarak sektörün gelişimine katkıda bulunuyor.

ÇEŞİTLİ ALANLARA YÖNELİK DESTEK

Hibe programı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi, tarımsal üretime yönelik tesislerin kurulması, yenilenebilir enerji üretim tesisleri inşası, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar gibi çeşitli alanlara yönelik destekler sunuyor. Bu sayede tarım sektöründeki girişimcilerin daha verimli ve sürdürülebilir projeler hayata geçirmeleri hedefleniyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI, SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Yatırımcılar, 3 Ocak tarihi itibarıyla başlayan başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Program kapsamında proje başvurularının son tarihi 19 Şubat olarak belirlendi.

FARKLI SEKTÖRLERE HİBE DESTEĞİ

Program, tarım sektöründeki çeşitli alanlara yönelik projelere destek vererek sektördeki çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. Küçük aile işletmeciliği, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği, bilişim sistemleri ve eğitimi, el sanatları gibi farklı sektörlere yönelik projelerde yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanabilecek.

TANITIM PROGRAMLARI VE BİLGİ ALIMI İÇİN İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLETİŞİME GEÇİLEBİLİR

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen tanıtım programları ile yatırımcılara ve üreticilere hibe uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verilecek. Yatırımlar hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar ve Euro Kurları Yeni Haftaya Dalgalı Başladı
Devlete borcu olanlara önemli uyarı: Gecikme zammı ve tecil faizi yükseldi!
SGK Uzmanı Ali Tezel emeklilere zam müjdesini verdi
Bireysel Kredilerde Rekor Artış: 3.1 Trilyon TL'ye Ulaştı
AB'den yeni karar alındı: Dondurulan Rus varlıkları Ukrayna için kullanılacak