Samsung, aradığı cevabı elektrikli araba teknolojilerinde bulmuş olabilir

Bildiğiniz gibi telefon üreticilerinin kullanıcılara sundukları yeni modelleri daha cazip kılmak için geliştirmeye çalıştıkları özellikler arasında batarya ömrü de yer alıyor.

 Daha uzun süreli kullanım imkanı sunan telefonlar, batarya ömrü ile rakiplerinin önüne geçebiliyor. Bu durumun farkında olan Samsung, telefonlarındaki bataryaları daha da geliştirmenin yollarını arıyor.

Görünüşe bakılırsa Samsung’un bataryalarını geliştirme konusundaki arayışına elektrikli araba teknolojileri bir çözüm sunabilir.

Samsung’un elektrikli arabalar için bataryalar üreten Samsung SDI adlı bir alt kolu bulunuyor. İşte Samsung SDI tarafından geliştirilen bu batarya teknolojileri, yakında akıllı telefonlarda da karşımıza çıkabilir.

Güney Kore basınında yer alan habere göre Samsung SDI tarafından bataryalarda kullanılan sıkıştırma yöntemi, telefon bataryalarının kapasitesini artırmak için kullanılacak. Böylece örneğin 3000 mAh kapasitedeki bir telefon bataryası, boyutunda herhangi bir değişiklik yapılmadan 3300 mAh kapasiteye çıkarılabilecek. Sıkıştırma yöntemiyle elde edilen yüzde 10’luk bu artış Samsung’un rakiplerinden daha uzun ömürlü bataryalar sunmasını sağlayabilir.

Yakında test sürecine geçmesine beklenen bu batarya teknolojisini Samsung telefonlarda ne zaman göreceğimiz şimdilik bilinmiyor. Ancak Galaxy S24’te bu teknolojiyle karşılaşmamız çok büyük bir sürpriz olmayacaktır. Tabii bu teknolojiye geçilmesinin fiyatlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağı sorusu da akıllara geliyor ama bu sorunun cevabını almak için bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Hobbit benzeri bir ırk ıssız bir adada yaşıyor olabilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!