Samsung’un kârını arttırdığını açıklaması şaşkınlık yarattı

Bildiğiniz gibi teknoloji dünyası şu sıralar oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bir yandan pandemi döneminden kalan tedarik sıkıntıları devam ederken, bir yandan da yaşanan küresel ekonomik duraklama satışları düşürmüş durumda.

 Üst üste gelen bu sorunlar, tüm teknoloji dünyasında gelirlerin azalmasına ve buna bağlı olarak değer kaybına sebep oldu. Üstelik Apple, Microsoft, Google gibi teknoloji devleri bile bu düşüşten kurtulamadı. Ancak yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen kârını arttırmaya devam eden bir şirket var ki o da Güney Koreli teknoloji devi Samsung.

Güney Koreli teknoloji devi, 2022’nin ikinci çeyreğinin mali sonuçlarını açıkladı. Tüm teknoloji dünyasının düşüş yaşadığı bu dönemde Samsung, 2018’den beri en iyi ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin yakaladığı bu şaşırtıcı başarının arkasında ise çip satışlarıyla yakaladığı büyük başarı var. Akıllı telefon satışlarındaki düşüşe rağmen, çip satışlarında yaşanan artış sayesinde şirket ikinci çeyreği kârını arttırarak kapattı.

Şirket tarafından yatırımcılarla paylaşılan bilgilere göre Samsung, 2022’nin ikinci çeyreğinde toplam 10.8 milyar dolar kâr elde etti. Bir önceki yılın aynı çeyreğinden yüzde 12 daha yüksek. Şirketin bu çeyrekteki geliri ise yüzde 21 artarak 59.1 milyar dolara ulaştı.

Şirketin akıllı telefon ve tablet satışları tahmin edileceği gibi düşüş yaşadı yaşamasına ama Galaxy S22 ve Galaxy Tab 8 serisi gibi amiral gemisi ürünlerin satış rakamlarında artış yaşandı.

Samsung, çip üretimi için 200 milyar dolarlık yatırım yapacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!