Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, ilk yurt dışı deneyimini yaşadığını ve başarılı bir sezon geçirmenin keyfini çıkardığını söyledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, takımda ilk yurt dışı tecrübesini yaşadığını ve başarılı bir sezon geçirmenin işleri kolaylaştırdığını belirtti. Reis, "Ben de öğrenmeye çalışıyorum, İngilizcemi bile geliştiriyorum. Yeni bir mantaliteye alışmaya çalışıyorum. Türkiye’de insanlar çok cana yakın; bana çok iyi davranıyorlar ve kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Göreve transfer yasağı döneminde geldiğini hatırlatan Reis, bu durumu risk olarak görmediğini ifade ederek şunları söyledi: "Özel görevleri seviyorum. Daha önce de benzer durumlarla karşılaştım. Bochum’dan Schalke 04’e geçtiğimde benzer zorluklarla yüzleşmiştim. Bu durumlar, iyi bir teknik direktör olduğumu gösterme fırsatı sunuyor. Transfer yasağının olduğunu bilerek geldim. Sezon başlangıcında futbol direktörümüz Fuat Çapa'dan teklif aldığımda çok mutlu oldum."

Reis, kadronun bu sezona geçen yılkiyle aynı başladığını, ancak iki sezon önce Samsunspor’un 1. Lig’den Süper Lig’e yükseldiğini ve takıma çok sayıda oyuncu transfer edildiğini hatırlattı. Geçen yıl, teknik direktör değişikliği ile Markus Gisdol’un geldiğini belirten Reis, "O dönemdeki taktiğin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Takım, bu şekilde kümede kaldı. Bu yıl ise taktiksel değişimler yaptım. Topun bizde kalmasını istiyorum ve topa sahip olmayı seven bir takım oluşturduk. Orta sahada başarılı oyuncularımız var ve oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Reis, şu ana kadar hedeflerinin tamamlanmadığını ve belirli puanlar topladıklarını, ancak ligin zorlu geçeceğini vurguladı: "Henüz bir şey başarmış değiliz, her şey aniden değişebilir. 42 puana ulaştığımızda ligde kaldığımızı düşünebiliriz. O noktaya geldikten sonra farklı hedeflerden bahsetmeye başlayabiliriz. Şu an için aynı şekilde yolumuza devam etmeliyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.