SAMULAŞ Çalışanlarına Büyükşehir'den Müjde: Maaşlar 45.498 TL’ye Çıkıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), SAMULAŞ bünyesinde çalışan 780 personelin maaşlarını 2025 Ocak ayında yüzde 15 vergi diliminde 45 bin 498 TL'ye çıkararak müjdeli bir iyileştirme sağladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), toplu taşıma hizmetini yürüten SAMULAŞ (Samsun Proje Ulaşım İmar İnş. Yat. San. Tic. A.Ş) bünyesindeki 780 çalışanın 2024-2026 dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini tamamladı. Demiryol-İş Sendikası ile yapılan anlaşma sonucunda işçi maaşları ikramiye dahil 2025 Ocak ayı itibariyle yüzde 15 vergi diliminde 45 bin 498 TL’ye yükseltildi. İlk beş aylık dönemde ortalama yüzde 27 maaş artışı yapılırken, sonraki altı aylık dönemlerde enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

EĞİTİM DESTEKLERİ DE ARTIRILDI

SBB Başkanı Halit Doğan, çalışanların çocuklarına sağlanan eğitim desteğinin de yenilendiğini açıkladı. Bu çerçevede, her eğitim-öğretim döneminde, öğrenim kademesine bakılmaksızın, brüt bin TL ile 3 bin TL arasında değişen eğitim desteği sağlanacak. Ayrıca, özel gereksinimli çocukları olan çalışanlara yılda bir defa brüt 5 bin TL eğitim yardımı yapılacak.

DAHA GÜÇLÜ SAMSUN İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA VURGUSU

Başkan Halit Doğan, "Belediyemizin ‘Parlayan Şehir, Gururla Samsun’ hedefinde birlikte yol yürüdüğümüz tüm mesai arkadaşlarımızın katkısının büyük olduğunu belirterek, "Çalışanlarımızın yevmiyelerini altışar aylık dönemlerde enflasyon oranında artırıyoruz. Hep birlikte daha ileri bir Samsun için çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.