Ortalama bir geleneksel hasta sakinleştirici propofole saatte 750.6 miligram ihtiyaç duyarken, rahatlatıcı VR içeriğine (meditasyon, doğa sahneleri ve videolar gibi) bakan insanlar sadece 125.3 miligrama ihtiyaç duyuyor. Ayrıca daha erken iyileştiler ve anestezi sonrası üniteden 75 dakikaya karşılık ortalama 63 dakika sonra ayrıldılar.
Bilim adamları, VR’nin hastaları, aksi takdirde tüm dikkatlerini çekecek olan acıdan uzaklaştırdığını iddia ediyor. Bununla birlikte, araştırmacılar ayrıca, kulaklık takanların, VR’nin yardımcı olmasını bekleyerek ameliyathaneye gitmiş olabileceklerini ve potansiyel olarak sonuçları çarpıtabileceklerini de kabul ettiler.
Beth Israel Deaconess’in ekibi, bu plasebo etkisini ortadan kaldırabilecek denemeler planlıyor. Bir takip denemesi, kalça ve diz ameliyatı geçiren hastalarda VR’nin etkisini de ölçecektir. Fransa’daki St. Jospeph Hastanesi’ndeki gibi geçmiş deneyler, teknolojinin hastaları yatıştırmaya yardımcı olabileceğini göstermişti.
Sağlık hizmeti sunucularının cazibesi açık. Hastalar daha az acı çekebilir ve eve daha erken dönebilir. Bu arada hastaneler anestezik malzemelerinden en iyi şekilde yararlanabilir, ücretsiz iyileşme yatakları yapabilir ve bekleme sürelerini azaltabilir. Bir sağlayıcının VR kulaklıklarına harcadığı para, daha fazla hastaya ve daha kaliteli tedaviye izin verirse kendisi için ödeyebilir.