Şanlıurfa Valiliği'nden Suruç açıklaması

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP’li Esvet Şenyaşar arasındaki kavga ailelerin de katılmasının ardından büyüdü. Olaylarda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız ile Şenyaşar’ın...

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP’li Esvet Şenyaşar arasındaki kavga ailelerin de katılmasının ardından büyüdü. Olaylarda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız ile Şenyaşar’ın oğlu Celal Şenyaşar’ın da aralarında olduğu üç kişi öldü, dokuz kişi de yaralandı.

Suruç'ta silahlı seçim kavgası: Ölü ve yaralılar var

Olay öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan Yıldız ve beraberindekiler ile karşı karşıya geldikleri bir grup arasında tartışma çıktı. Milletvekili Yıldız’ın yara almadığı kavgada kardeşi Mehmet Yıldız’ın da aralarında olduğu bazı kişiler yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Suruç ve Şanlıurfa’daki hastanelere kaldırıldı. Gerginliğe yol açan olayın ardından polis, ilçe genelinde güvenlik önlemlerini artırdı ve olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu'dan Suruç açıklaması

HDP'den Suruç açıklaması

VALİLİK: 3 ÖLÜ 9 YARALI 
Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, olay yeri ve hastane çevresinde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilirken, “14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' dendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde