Şanlıurfa'da Ormanlık Alanlara Girişler Yasak

Şanlıurfa Valiliği, orman yangınlarını önleme amacıyla kentteki ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Şanlıurfa valiliği'nden duyurulan son dakika haberine göre bölgede ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı!

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan yüksek sıcaklıklar, kara yangınları ve ormanlık alanlarda insan ve araçların hareketleri dikkate alınarak orman kaynaklarının korunmasına yönelik bazı kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"24 Haziran 2024 tarihinden itibaren Şanlıurfa sınırları içindeki tüm orman alanlarına erişim yasaktır. Izgara, semaver vb. malzemelerin sergilenmesi ve kullanılması, Tüm ormanlık alanlarda yangına neden olabilir "Orman alanlarının kenarlarında anlam var ve piknik yok. Sadece Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa Milli Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Karacurun Orman Parkı'nda ateşsiz piknik yapabilirsiniz. Jandarma, polis ve orman koruma birimlerinin yasakların uygulanmasını sürekli takip ettiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Bunu yapanlar hakkında hukuki ve idari yaptırımlar uygulanacaktır. Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Suçlar Kanunu hükümlerine göre verilen hükümlere uymayınız." ifadesi kullanıldı..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.