Santa Maria Kilisesi saldırganları sağlık kontrolünden geçti

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, saldırının ardından başlattıkları çalışma çerçevesinde şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi.

Ekiplerin çabaları sonucunda, olayın gerçekleştiği bölgeye yakın bir noktaya kadar giden ve kiliseye yaya olarak giren 2 zanlının, yabancı plakalı bir araçla olay yerinden kaçarak Başakşehir'deki bir adrese gittikleri tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 23 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK

Emniyet güçleri, saldırının gerçekleştirilmesi ve şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünülen kişilerin yakalanması için düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 51 kişiyi gözaltına aldı. Ancak, 23 kişinin olayla bağlantılarının bulunmadığı gerekçesiyle idari işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edileceği belirtildi.

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN BAYRAMPAŞA DEVLET HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Gözaltına alınan şüpheliler, akşam saatlerinde sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kadınların da bulunduğu şüpheliler, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet birimlerine teslim edildi. Zanlıların dijital materyallerinin de incelendiği bildirildi.

SİLAH BULUNAMADI, MASKELER DEĞERLENDİRİLDİ

Operasyon sırasında, saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T'nin yakalandıkları adreste yapılan aramalarda, kullanıldığı değerlendirilen kar maskeleri bulundu. Ancak, saldırıda kullanılan silaha ulaşılamadığı ifade edildi. Ayrıca, gözaltındaki şüpheliler A.K. ile D.T'nin IŞİD'le bağlantılarının araştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti