Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sonuçlandı!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin, aralarında saldırganların da bulunduğu 31'i tutuklu toplam 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin, aralarında saldırganların da bulunduğu 31'i tutuklu toplam 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Cumhuriyet gazetesinden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, 28 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Pazar ayini sırasında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan'a sebep olan Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T. dahil, onlarla ilişkili olduğu değerlendirilen şüpheliler hakkında soruşturma tamamlandı.

349 BUÇUK YILA KADAR HAPİS İSTEMİ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında saldırganlar A.K. ve D.T.'nin de bulunduğu 31'i tutuklu 42 şüpheli hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Tasarlayarak kasten öldürme" ve "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ceza talep edildi. Ceza istemleri, 7.5 yıl ile 349.5 yıl arasında değişmektedir. İddianame, başsavcılık tarafından onaylandıktan sonra İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Mahkeme iddianameyi kabul ederse, şüpheliler ilerleyen günlerde yargılanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.