Santa Maria Kilisesi'ne Yapılan Saldırıyı Terör Örgütü Üstlendi!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında iki kar maskeli saldırgan dua edenlerin üzerine ateş açtı. Olay esnasında kilisede büyük bir panik yaşanırken, kurşunların hedefi olan bir kişi yaşamını kaybetti.

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen korkunç olayda, pazar ayini sırasında iki kişi, yüzlerini kar maskeleri ile kapatarak dua eden cemaatin üzerine ateş açtı. Kilisede büyük bir panik yaşanırken, maalesef kurşunların hedefi olan bir kişi hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma neticesinde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı gerçekleştiren iki zanlının yakalandığını duyurdu. Bu korkunç saldırının ardında ise terör örgütü IŞİD'in olduğuna dair iddialar ortaya çıktı. IŞİD'e yakın kaynaklar, terör örgütünün kilise saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini ileri sürdü.

Açıklamada, saldırganların güvenli bir şekilde geri çekildikleri belirtilirken, saldırının IŞİD liderlerinin Yahudi ve Hristiyanları her yerde hedef alma çağrısına yanıt olarak gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu üzücü olay, İstanbul'daki kilise cemaatini derin bir üzüntüye boğarken, güvenlik birimleri tarafından yapılan etkili çalışmalar sonucunda saldırganlar yakalanmış oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!