Şantaj davasında mahkemeden karar: Sanık avukatı talep etti, Aleyna Tilki zorla getirilecek

Aleyna Tilki’nin özel bilgilerinin ele geçirilip şantaj yapıldığı davada sanık İ.Y.’nin avukatı, Tilki ve babası için zorla getirme talebinde bulundu. Mahkeme, genç şarkıcının duruşmaya katılmasını istemişken, İ.Y. ise suçlamaları kabul etmeyerek Aleyna Tilki’ye yardımcı olmak istediğini savundu.

Şarkıcı Aleyna Tilki’nin kimlik ve özel bilgilerinin ele geçirilmesi ve şantaj iddiasıyla açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Sanık İ.Y.’nin avukatı, Aleyna Tilki ve babası için zorla getirilme talebinde bulundu. Mahkeme, genç şarkıcının duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

İddialara göre, İbrahim Y., Aleyna Tilki’nin yalnızca adli makamlarca erişilebilen kimlik bilgilerini ve kişisel verilerini ele geçirerek, sosyal medya üzerinden şarkıcının babası ve asistanına ulaştı. Bu bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmakla tehdit edip şantaj yaptığı öne sürüldü. Aleyna Tilki’nin şikayeti üzerine İ.Y. hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlamasıyla dava açıldı, 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sabah’tan Oğuzhan Uysal’ın haberine göre, Anadolu 73. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına Aleyna Tilki katılmadı. Sanık İ.Y.’nin avukatı, önceki celsede tanık olarak çağrılan Aleyna Tilki ve babasının duruşmada yer almadığını belirterek zorla getirilme talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul etti.

Sanık İbrahim Y., önceki ifadelerinde hesabının çalındığını öne sürerken, son duruşmada Aleyna Tilki’nin bilgilerini çalındığını öğrenince ona yardımcı olmak amacıyla babası ve asistanına mesaj attığını belirtti. Ancak savunmasındaki çelişkiler üzerine sanık, son ifadesinin doğru olduğunu söyledi. Mahkeme, Aleyna Tilki’nin bir sonraki duruşmaya katılması ve babası ile asistanının tanık olarak dinlenmesi kararını aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.