Sao Paulo'da Fabrika Atıkları Binlerce Balığın Ölümüne Neden Oldu

Sao Paulo'da bir şeker ve etanol fabrikasının atıkları nedeniyle Piracicaba Nehri'nde 10-20 ton balığın öldüğü belirlendi. Savcılar, fabrikanın yasadışı atık su deşarjıyla ilgili soruşturma başlattı.

Brezilya Sao Paulo'nun Piracicaba Nehri'nde meydana gelen çevre felaketi, bir şeker ve etanol fabrikasının yasadışı atık deşarjı sonucu binlerce balığın ölümüne yol açtı.

Çevre yetkilileri ve savcılar, Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki ana nehirlerden birinde, bir şeker ve etanol fabrikasından gelen endüstriyel atıkların yasadışı olarak döküldüğü iddiasıyla tonlarca balığın öldüğünü belirtiyorlar.

Piracicaba Nehri'nde yapılan ön analizlerde, 10 ila 20 ton arasında balığın öldüğü tahmin ediliyor. Savcılar, Estiva'nın Rio das Pedras topluluğundaki Sao Jose tesisinden kaynaklanan "düzensiz atık su deşarjı"nın sorumlu olduğunu ve bu atıkların Piracicaba Nehri'ne akan bir dereye ulaştığını tespit etti.

Sao Paulo çevre ajansının lisanslama müdürü Adriano Queiroz, bir görüntülü görüşmede, "Çevrenin toparlanması yıllar alacak," dedi. Öldürülen balık sayısı ve etkilenen türlerin çeşitliliği nedeniyle, biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkinin önemli olduğunu ekledi.

Yerel basın, bu olayın bölgede yaşanan ikinci olay olduğunu ve aynı noktanın 7 Temmuz'da binlerce ölü balıkla kaplandığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.