Sapphire AVM kapanıyor!

İstanbul'un en yüksek binalarından biri olan Sapphire AVM, kapanarak ofis alanına dönüşüyor. Levent semtindeki lüks alışveriş merkezi, Kiler Holding tarafından ofis kiralamaları için hazırlanıyor. Tadilatlar tamamlandı ve kiralamaların önümüzdeki ay başlaması bekleniyor.

İstanbul'un en yüksek binalarından biri olan Kiler Holding'e ait Sapphire AVM, resmen kapanarak ofis alanına dönüştürülecek. Levent semtinde bulunan bu yapı, lüks alışveriş merkezi olarak açılmıştı, ancak artık ofis kiralamalarına geçiş yapacak.

Kiler Holding'ten alınan bilgilere göre, AVM bölümündeki tadilat tamamlandı ve ofis kiralamalarının önümüzdeki bir ay içinde başlaması bekleniyor.

Sapphire, 262.5 metre yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek binaları arasında yer alıyor. 10 bodrum katı ve 56 yer üstü katı ile karma bir proje olarak tasarlanmıştı; konut, AVM ve seyir terası gibi çeşitli kullanım alanlarını barındırıyor.

2019 yılında borçları nedeniyle 100 milyon dolara Halkbank’a satılan Sapphire AVM, 2021'de 48 milyon dolara Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Geçtiğimiz yıldan bu yana AVM'yi ofis alanına dönüştürmeyi planlayan Kiler Holding, kiracı markalar ile yollarını ayırarak Ocak ayı itibarıyla AVM'yi kapatmıştı.

Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan 2023 yılı sonu gayrimenkul değerleme raporuna göre, Sapphire AVM'nin değeri 2 milyar 411 milyon 324 bin TL olarak belirlenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.