Saray Günlük 1.541 Asgari Ücret Harcıyor: CHP'li Vekilden Şok Rapor!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılında günlük ortalama 26,2 milyon TL harcadığını belirtti. Bu rakam, günlük 1.541 asgari ücrete denk geliyor. Koruma giderlerindeki artış da dikkat çekici.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 yılı harcamalarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sayıştay’ın raporuna dayandırdığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı’nın giderlerinde bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında artış yaşandığını belirten Öztürkmen, sarayın 2023 yılındaki toplam giderinin 9,56 milyar TL'ye ulaştığını ve günlük harcamanın 26,2 milyon TL olduğunu söyledi. Öztürkmen, "Bu rakamlara göre Cumhurbaşkanlığı, 2023'te günlük ortalama 1.541 asgari ücret harcamış," ifadelerini kullandı.

HARCAMALARDAKİ YÜKSELİŞ DİKKAT ÇEKİCİ

Öztürkmen, Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılında günlük 15,5 milyon TL harcadığını, bu rakamın 2023'te 26,2 milyon TL’ye yükseldiğini belirtti. Bir yılda Cumhurbaşkanlığı’nın giderlerinde büyük bir artış olduğunu vurgulayan Öztürkmen, "2023 yılında toplam 562.465 asgari ücret harcanmış" diyerek bu durumu eleştirdi. Öztürkmen, bu hızla devam eden artışla 2024'te Cumhurbaşkanlığı giderlerinin en az 16 milyar TL olacağını öngördü.

KORUMA DAİRESİ HARCAMALARI ŞAŞIRTIYOR

Öztürkmen ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nin sadece 2023'ün ilk dört ayında 798 milyon TL harcadığını belirtti. Bu rakamın TBMM Koruma Dairesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın toplamından daha fazla olduğunu ifade eden Öztürkmen, koruma giderlerinin dünya genelinde nadir görülen bir elit düzeye ulaştığını söyledi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.