Saray'a 9 kat zırhlı yeni araçlar alındı: Tanesinin 80 milyon lira olduğu iddia edildi

Sayıştay denetimine tabii tutulamayan Saray harcamalarına bir yenisi eklendi. Mercedes- Maybach S 600 Pullmann Guard model 4 yeni aracın,

Sayıştay denetimine tabii tutulamayan Saray harcamalarına bir yenisi eklendi. Mercedes- Maybach S 600 Pullmann Guard model 4 yeni aracın, özel güvenlikli TIRlarla Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

Ekonomik krizin derinden yaşandığı bir dönemde, lüks harcamalarıyla dikkat çeken Saray'a bu kez de yeni özel araçlar tahsis edildi. Erdoğan'ın talebi üzerine Almanya’dan getirildiği belirtilen araçların siparişi yaklaşık 4 ay önce tamamlandı.

Dokuz kat zırhlanmış olarak teslim alınan araçlar, bir Türk nakliye şirketi tarafından alındığı belirtildi.

AYRI AYRI TIRLARA KONULDU

Avrupa Postası'nın haberine göre, Küçük bir kent olan Hanau’ya getirilen Maybach’lar, Ankara’nın özel talebi üzerine her biri bir TIR’a yüklendi. Maybach’ların alınmasında Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu’nun devreye girdiği ve araçlar gönderilene kadar tüm sürecin başkonsolosluk tarafından yönetildiği öğrenildi.

TANESİ 5.5 TONDAN FAZLA

Araçların, Türkiye fiyatının yaklaşık 80 milyon lira olduğu belirtiliyor. Her bir aracın 5.5 tonun üzerinde olduğu ve bir TIR’a iki araç sığarken, Ankara’nın hepsini tek tek yüklettiği, arka arkaya dört TIR’ın bu şekilde Ankara’ya gönderildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı