Sarayda herkes bu iki ismi konuşuyor: AKP'de görevden alınacak iki bakanın ismi dışarı sızdı!

Ankara kulislerinde iki bakanın değişeceği iddiaları gündemde. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, veri sızıntısı açıklamalarıyla zor durumda. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ise çiftçi protestoları ve kıyma fiyatlarındaki artış nedeniyle eleştiriliyor.

Ankara kulislerinde kabine değişikliği iddiaları gittikçe daha yüksek sesle konuşulmaya başladı. AKP kaynaklarından sızan bilgilere göre, iki bakanın görevden alınması gündemde. 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilere verdiği "off the record" açıklamalarında bir veri sızıntısından bahsetmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Uraloğlu, son dönemde yaptığı açıklamalarda "güncel bir veri sızıntısı yok" diyerek durumu geçiştirmeye çalışsa da, muğlak ifadeleri tartışmalara neden oldu. Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya da konuyla ilgili, "Benim gözlemime göre gerek BTK'da, gerekse Ulaştırma Bakanlığı'nda ciddi değişiklikler olabilir" diyerek bu iddiaları güçlendirdi.

Değişim ihtimali yüksek olan diğer bakan ise Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı. Çiftçilerin haftalarca süren protestoları, yolları domateslerle doldurmaları ve traktörlü eylemler sebebiyle eleştirilerin odağında olan Yumaklı, son olarak kıyma fiyatlarındaki artış nedeniyle baskı altında. 540 liralık kıyma fiyatını "normal" olarak nitelendiren Yumaklı'nın bu yorumu, kamuoyunda büyük tepki topladı. Gazeteci Hilal Köylü de Yumaklı’nın koltuğunun tehlikede olduğunu ifade etti.

Ankara kulislerinde, iki bakanın değişiminin an meselesi olduğu konuşuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.