Saray'dan tepki toplayan rektör atamaları: Boğaziçi'ne 'aday adayı', Pamukkale'ye �

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Boğaziçi Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi'nin rektörleri değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar bugünkü 31352 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapılan atamalarda 5 üniversitede yeni rektörler görev başına getirildi.

Yayımlanan karara göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Mehmet Durman, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

2015 milletvekili seçimlerinde AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu Boğaziçi'ne rektör oldu

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, İstanbul Sarıyer AKP İlçe teşkilatının kurucusu olan ve aynı zamanda 2015 milletvekili seçimlerinde AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

Atama kararına Boğaziçili birçok öğrenci tepki gösterireken, Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu'nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!"

'KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ'

Öğrenci Sendikası da konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Üniversite içinde hiçbir demokratik süreç işletilmeden Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden birine, Boğaziçi Üniversitesi'ne, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör ataması. Yazıldığı gibi: Hep birlikte, yeni Türkiye! #KayyumRektörİstemiyoruz''

Jet profesör Pamukkale Üniversitesi’ne rektör olarak atandı

Pamukkale Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise AKP’li isimlerle olan yakınlığı, jet hızıyla profesör olması ve “Teröre Sessiz Kalmayacağız” isimli imza kampanyasını başlatan isimlerden olmasıyla dikkat çekiyor.

İlk önce 2005 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile AKP’lilerin arasında yaşanan sınavsız olarak doçent ve profesörlerin şef olarak atanmasına yönelik yasanın gündeme gelmesinin ardından dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın sözleriyle istifa eden 8 doktordan birisi Ahmet Kutluhan’dı.

İstifa eden Kutluhan, Akdağ’ın imzası ile sınavsız ve şartsız olarak Ankara Atatürk Hastanesi’ne diğer istifa eden 8 doktorla beraber klinik şefi olarak atanmıştı.

2011 yılında ise bir imzalı karar ile yeni kurulan üniversitelere atanan 50 kişilik doktor ekibinin içinde bu 8 kişi de bulunuyordu. Dolayısıyla o dönem Ankara Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nın araştırmaları sonucunda “hülle” profesörler olarak anılan kişiler arasında yer alan Kutluhan, 2016'da da Barış Akademisyenleri’ne karşı “Akademisyenler Teröre Karşı” isimli imza kampanyasını başlatan AKP’li hocaların başında buluyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Öğretmen olmak için şartlar değişiyor | Milli Eğitim Akademisi kuruluyor
Tarih dersinde değişiklik: Filistin meselesi de müfredata girdi
Deprem sebebiyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı tanındı (Başvuru tarihler
ATA AÖF bahar dönemi vize sınav soruları ve cevapları yayımlandı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavları ne zaman? (2023-2024 AÖF bahar dönemi sınavları)