Sarı Kırmızılılar Avrupa’da 24 Yıl Sonra Çifte Zafer Yaşadı!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde iç sahada PAOK ve Elfsborg'u yenerek 24 yıl sonra Avrupa kupalarında iç sahada üst üste galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar, en son bu başarıyı 2000-01 Şampiyonlar Ligi sezonunda yaşamıştı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon evinde oynadığı iki maçı da kazanarak 24 yıl aradan sonra önemli bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında en son 2000-01 sezonunda iç sahada iki galibiyet üst üste almıştı.

ELFSBORG VE PAOK GALİBİYETLERİ

Galatasaray, Avrupa Ligi'ndeki ilk iç saha maçında PAOK'u mağlup ederek gruba iyi bir başlangıç yapmıştı. Bu hafta ise yine evinde Elfsborg'u yenerek, iki iç saha galibiyetini art arda aldı. Böylece sarı-kırmızılılar, 24 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında iç sahada iki maç üst üste kazanmayı başardı.

2000-01 SEZONUNDA BENZER BAŞARI

Galatasaray, Avrupa kupalarında en son 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Rangers ve Monaco'yu iç sahada yenerek aynı başarıyı göstermişti. O dönemde 8 puan toplayarak gruplardan çıkan Galatasaray, Sturm Graz'ın da bulunduğu gruptan ikinci grup aşamasına kalmayı başarmıştı.

ÇEYREK FİNALDE REAL MADRİD ENGELİ

2000-01 sezonunda, ikinci grup aşamasında Milan, PSG ve Deportivo La Coruña ile aynı grupta yer alan Galatasaray, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde İspanyol devi Real Madrid ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, evinde 3-2'lik galibiyet alsa da deplasmanda 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.