İbn-i Sina, yaşadığı dönemde şifalı tarifleri ile büyük saygı duyulan ve günümüze önemli eserler bırakan bir isimdir. Günümüzde hala tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina’nın şekilleri kullanılıyor. Özellikle de alternatif tıpta sıfır ozan karışımlarına başvurulurken, günümüze bıraktığı eserleri tıp dünyasında da kaynak olarak kullanılıyor. Bu kapsamda gene onun önerisi olan bu şifalı bitki resmen her derde deva oluyor.
ZENGİN VİTAMİN VE MİNERALLERİ İLE HER DERDE DEVA
Sabah’ta yer alan habere göre, Hünnap, içerisinde bol miktarda antioksidan bulundurduğu için besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Hünnapın içinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle mücadele eden. Bu sayede düzenli şekilde tüketilen hünnap ile vücuttaki hücre hasarı en aza indirilebilir.
Bunun yanı sıra içindeki C vitamininden de antioksidan bulunduğu için yaşlanma karşıtı bir etki sağlar ve cildi sağlamlaştırarak, Canlı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Sadece bununla kalmayıp bağışıklık sistemini destekler ve bu sayede de hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruma altına alır.
SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN BİRE BİR
Hünnap, zengin lif içeriğine sahip bir meyve olduğu için sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sağlığını iyileştirirken, şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçer.
KALP SAĞLIĞI İÇİN TAVSİYE EDİLİYOR
İçerisinde yer alan potasyum yardımıyla kalp sağlığına yararlı olan hünnap, lif yardımıyla ise kolesterol seviyesini düzenler. O içerikleriyle kalp ve damar sağlığını desteklerken magnezyum ve demir gibi mineraller içerdiği için kas işlevlerinin düzenlenmesinde etkilidir.
DAHA KALİTELİ UYKU İÇİN
Hünnap, birçok şeye yarar ederken içindeki antioksidanlar ve organik bileşenler yardımıyla vücudu rahatlatıcı bir etki gösterir. Bu sayede rahat ve kaliteli bir uykuya yardımcı olur. Bunların yanı sıra beyin fonksiyonlarının gelişiminde etkili olan hünnap, stresi azaltır ve zihni sakinleştirir.
HÜNNAP NASIL TÜKETİLİR?
Tatlı ve ekşimsi bir aromaya sahip olan hünnap, taze, çay, reçel şeklinde tüketilebilir. Bunun yanı sıra yemeklerde ve tatlılarda aroma verici özelliği yardımıyla kullanılır.
İBN-İ SİNA’NIN DOĞAL ANTİBİYOTİK ÖNERİLERİ
Tıbbın babası, doğal antibiyotik olarak sarımsağı da önermektedir. Sarımsağın içinde A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca antiviral özellikleri bulunduğu için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sarımsağın içindeki allicin adlı bileşen kandaki bazı antioksidanların seviyesini artırıyor. Bu sayede vücuttaki serbest radikallere karşı savaşıyor.