Sarraf davasında flaş gelişme: İki kişiye yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab soruşturmasının eski savcısı Preet Bharara ve savcı Joon H. Kim hakkında başlattığı soruşturma kapsamında eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ve 17-25 Aralık sürecinde, 28 Ocak 2014 tarihinde Halkbank ile ilgili rapor yazan Osman Zeki Canıtez hakkında, “Devletin Güvenliğine ilişkin Belgeleri Tahrip etme, Amacı dışında Kullanma, Hile ile alma'' suçlamasıyla yakalama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab soruşturmasının eski savcısı Preet Bharara ve savcı Joon H. Kim hakkında başlattığı soruşturma kapsamında eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ve 17-25 Aralık sürecinde, 28 Ocak 2014 tarihinde Halkbank ile ilgili rapor yazan Osman Zeki Canıtez hakkında, “Devletin Güvenliğine ilişkin Belgeleri Tahrip etme, Amacı dışında Kullanma, Hile ile alma'' suçlamasıyla yakalama kararı verildi.

Kararda, Erdemir ve Canıtez'in Zarrab davasının tanık listesinde yer aldığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler neler oldu?
Dava Sonuçlandı: Can Atalay'a Beraat Kararı Verildi!
Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı