Sarraf davasında Gülen cemaati gündemde!

Türkiye’de mal varlığı dondurulan ve uçağına el konulan Rıza Sarraf’ın itirafları 7. günde de devam ediyor. Yapılan çapraz sorguda ilk defa Fethullah Gülen cemaatinin adı geçti."Mahkemede bize, Türkiye'de size isnat edilen...

Türkiye’de mal varlığı dondurulan ve uçağına el konulan Rıza Sarraf’ın itirafları 7. günde de devam ediyor. Yapılan çapraz sorguda ilk defa Fethullah Gülen cemaatinin adı geçti.

"Mahkemede bize, Türkiye'de size isnat edilen bazı şeylerden suçlu olduğunuzu söylemiştiniz" ifadelerine "Kesinlikle doğru" sözleri ile katılan Sarraf, bir polis memurunun kendisine şantaj yapmaya çalıştığını iddia etti. Sarraf, Fleming'in bu şantajın gerekçesi olduğunu iddia ettiği detayları reddediti. Gülen cemaatini duyduğunu söyleyen Sarraf, 'politika analisti' değilim dedi. Sarraf,"Farklı gruplar onlar için farklı isimler kullanıyor. Bu nedenle, onlar siyasi bir grup mu, dini bir grup mu, yoksa terör örgütü mü bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Avukat Fleming, Sarraf'ı, Gülencilerin bombalı saldırı yapmadığı için terör örgütü olmadığını kabul etmesini sağlamaya çalıştı. Sarraf, "O konuda anlaşamayız, çünkü ben onların ne yaptığını bilmiyorum" dedi.  Avukat Fleming'in, "2014'te meclis soruşturma komisyonuna bir mektup gönderip göndermediği" sorusuna Sarraf, "Hatırlamıyorum" yanıtını verdi.          

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi