Sarraf'ın dosyasına yeni isimler eklendi!

17-25 Aralık'ta gerçekleşen ve Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet çarkı operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ın, ABD’nin İran’a yönelik ekonomik ambargosunu delmek, kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamalarından...

17-25 Aralık'ta gerçekleşen ve Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet çarkı operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ın, ABD’nin İran’a yönelik ekonomik ambargosunu delmek, kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamalarından tutuklu yargılandığı davanın savcısı Preet Bharara; aynı suçlamalarla 4 Türkiye ve İran vatandaşı hakkında bir soruşturma daha başlatı

Habibullah Zarei, Nesteren Zarei, Deniz Bora ve Abdullah Evren Erdem hakkındaki iddianameyi mahkemeye sunan Bharara, sanıkların üç ayrı İran şirketi aracılığıyla sattıkları bakır, çelik gibi ürünlerden elde ettikleri 100 milyon doları Amerikan bankalarını da devreye sokarak İran’a aktardıklarını savundu.

Bharara, “Bu sanıklar ABD’nin uyguladığı yaptırım kurallarını gizlice delmekle kalmayıp kara para akladılar. En üst yasal cezayı hak ediyorlar'' dedi.

Bharara, geçtiğimiz günlerde aynı suçlamayla Rıza Sarraf’ın ağabeyi Muhammed Zarrab ve ortakları hakkında yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırmış ve şüphelileri 75’er yıl hapis cezası istemiyle Sarraf’ın iddianamesine eklemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı