Şartlı bağışla yapılmıştı, karar yok sayıldı: Öğrenci yurdu öğretmenevi oldu

Orhan Kalkan’ın Ankara Kalecik’te "öğrenci yurdu yapılması" için şartlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı kız öğrenci yurdu, "öğrencisi az" gerekçesiyle boşaltılarak öğretmenevine dönüştürüldü.

 Kalkan, kararla ilgili hukuki süreç başlattı.

Orhan Kalkan, kendisine ait Ankara Kalecik’teki arsasını 2015 yılında eğitime yüzde yüz destek kapsamında öğrenci yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na şartlı olarak bağışladı. Ramise-Orhan Kalkan Kız Öğrenci yurdu 121 öğrenci kapasitesiyle o dönem düzenlenen törenle açıldı.

Ancak geçen yıl yurdun "öğrencisi az olduğu" gerekçesiyle kapatılması istendi ve Orhan Kalkan duruma itiraz etti. Geçen günlerde yurdun boşaltıldığını ve öğretmenevine dönüştürüldüğünü öğrenen Kalkan, hukuki mücadele başlattı. Kalkan "En çok ihtiyaç duyulan yurt neden kapatılır? Depremzede öğrenciler de yerleştirilebilirdi" dedi.

BirGün gazetesinin haberine göre; Orhan Kalkan, 2015 yılında eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında, Kalecik’teki 500 metrekare büyüklüğündeki arsasını Milli Eğitim Bakanlığı’na şartlı bağışladı ve tapuya "ortaöğretim yurdu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Kalecik Ramise-Orhan Kalkan Öğrenci unvanı ile kullanılmak üzere" şerhini düştü.

"Öğrenci yok bahanesiyle ticari işletmeye çevrilmek isteniyor"

Projesinin her aşamasında maddi ve manevi olarak süreci takip eden Kalkan, yaptığı açıklamada "Kalecik merkezinde bulunan yurt 121 öğrenci kapasiteli. Yurdun her odasında tuvalet, banyo, doğalgaz ısıtma, çamaşırhane, etüt odası, kütüphane gibi yerleri de yapıldı. Örnek bir öğrenci yurduydu ancak şimdi öğretmenevine çeviriyorlar" dedi.

30 yıldan fazla süredir çeşitli üniversitelerde turizm bölümlerinde öğretim görevlisi olarak dersler de verdiğini anımsatan Kalkan, şöyme devam etti: "Neymiş eski öğretmen evi yıkılacakmış ve burada taşımalı öğrencilere yemek pişirilecekmiş. Yemek pişirecek yer mi yok? Burası merkezli ve çok kıymetli bir yer. O nedenle burasının öğretmenevi olması yönünde bir ısrar oldu. Burası ticari bir işletme olamaz. 121 öğrencinin barındığı bir öğrenci yurduydu burası, öğrenci yok bahanesiyle ticari işletmeye çevrilmek isteniyor, kabul etmiyorum. Burası ya öğrenci yurdu olarak kalmalı ya da depremzede çocukların barınacağı bir yer olmalı. Hukuki işlemleri başlattık. Burası ücretsiz bir yurt neden öğretmenevi yapılmak isteniyor? Bunu kesinlikle kabul etmiyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İl Jandarması, Söğütlüdere Köyünde Kaçak Göçmen Operasyonu: 6 Göçmen ve 1 Organizatör Yakalandı
Gençleşmek İçin Ölüm Yoluna Gitmeyin! Popüler Yöntemlerin Sonu Facia Olabilir
İstanbul'da 1 Mayıs Gösterileri: 12 Şüpheli Daha Gözaltına Alındı
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor