Sarunas Jasikevicius: 'Onları 80 sayının altında tutmamız mucizeydi'

EuroLeague'in üçüncü haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Kızılyıldız'a 76-57 yenildi. Başantrenör Sarunas Jasikevicius, rakiplerinin daha iyi oynadığını ve takımının doğru kararlar alamadığını belirtti.

EuroLeague'in üçüncü haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız'a 76-57 mağlup oldu. Maçın ardından konuşan Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, rakiplerini galibiyet için tebrik etti ve sahada üstün olan tarafın Kızılyıldız olduğunu kabul etti. Litvanyalı teknik adam, "Kızılyıldız birçok alanda bizden daha iyiydi ve daha hızlı oynadılar. Savunmamız iyiydi ve onları 80 sayının altında tutmak büyük bir başarıydı, ancak doğru kararlar almadık" dedi.

Jasikevicius, takımının yaptığı top kayıplarının sonuç üzerindeki etkisine dikkat çekerek, "İkinci çeyrekte yaptığımız top kayıpları nedeniyle rakibimiz 12 sayı buldu. Sadece konsantrasyon eksikliği değil, her alanda sorun yaşadık" ifadelerini kullandı. 

Maç sırasında taraftarların dördüncü çeyreğin başında salonu terk etmesiyle ilgili de konuşan Jasikevicius, "Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var, ancak biz de sahada gösterdiğimiz performanstan sorumluyuz. Gerçekçi olmak gerekirse, ben de taraftar olsam belki erken çıkmayı düşünebilirdim" yorumunu yaptı.

Kızılyıldız'ın Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos ise galibiyetin anahtarının savunma olduğunu belirterek, "Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Oyuncularım gerçek bir takım galibiyetine imza attı, kim sahaya çıktıysa katkı sağladı. Rakibimizi 18 top kaybına zorladık ve bu savunmamızın başarısıydı. İlk çeyrekteki performansımızla Fenerbahçe'yi şaşırttık. Ancak önümüzde uzun bir sezon var ve ayaklarımız yere basarak çalışmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu. Sfairopoulos, Fenerbahçe'ye de gelecek maçlarda başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.