Savaş Ortamında Güvenli Dönüş: Türkiye Lübnan'daki Vatandaşlarını Tahliye Ediyor!

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerine, tahliye için hazırlanan sivillerin bavul kontrollerinin ardından biniş işlemleri başladı. Gemide, yaşlılar, engelliler, bebekler ve çocuklar da bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda, İsrail'in saldırıları altında bulunan Lübnan'dan çoğu Türk vatandaşı olan sivillerin tahliyesine başlandı. Türkiye, Lübnan'a insani yardım taşımak amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait amfibi gemileri kullanarak bu süreci yürütüyor.

GEMIYE ALINANLAR ARASINDA YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR VAR

SİVİLLERİN GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ!

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerine, tahliye için hazırlanan sivillerin bavul kontrollerinin ardından biniş işlemleri başladı. Gemide, yaşlılar, engelliler, bebekler ve çocuklar da bulunuyor. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ve Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutanı Tümamiral Nihat Baran, tahliye edilenleri karşıladı.

İKI GEMININ HAREKETI ILE TAHLIYE SÜRECI DEVAM EDECEK

DENİZDEN TAHLİYE HIZLA İLERLİYOR!

TCG Sancaktar gemisine de hazırlıkların ardından sivillerin bindirilmesi planlanıyor. İki gemi, tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye'ye hareket edecek. Gemiye alınan sivillere, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşlik edecek.

SAĞLIK KONTROLLERI YAPILACAK

GÜVENLİ DÖNÜŞ İÇİN HAZIRLIKLAR!

Türkiye'nin yerli amfibi gemilerinde sivillerin sağlık kontrolleri de uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca, Türk makamlarından talepte bulunan diğer ülkelerin vatandaşları da bu gemilere alınıp tahliye edilecek.

2006'DAKI TAHLIYE OPERASYONU

GEÇMİŞTEKİ TECRÜBE ÖNEMLİ!

Türkiye, 2006 yılında İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmişti. Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı koordinasyonuyla yapılan o operasyonda, 1100'e yakın yurttaş Türkiye'ye dönmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.