'Savaşa hayır' diyen TTB'den kendilerini hedef gösteren Erdoğan'a yanıt

TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı operasyonun ardından yaptıkları savaş karşıtı açıklamayla, başta Erdoğan ve tüm AKP'lilerin hedefi haline gelen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi 11 hekim, 30...

TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı operasyonun ardından yaptıkları savaş karşıtı açıklamayla, başta Erdoğan ve tüm AKP'lilerin hedefi haline gelen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi 11 hekim, 30 Ocak günü gözaltı alınmıştı. 

Yaklaşık bir hafta boyunca gözaltında kaldıktan sonra önceki gün adli kontrol şartı ile serbest bırakılan TTB yöneticileri, TTB'nin Ankara'daki genel merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

TTB Genel Başkanı Raşit Tükel tarafından okunan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği "TTB ve TBB'nin adından 'Türk' ifadesi kaldırılmalı" sözlerine yanıt verildi.

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olduklarını belirten Tükel, Bakanlar Kurulu kararıyla isim değişikliğinin söz konusu olamayacağını vurguladı. Tükel, Erdoğan'ın sözlerine ilişkin geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, "Şimdi olması gerektiği gibi savunacağız'' ifadelerini kullandı.

Tükel, savcılığın haklarında soruşturma kararı aldığını öğrendikten sonra ifade vermeye hazır olduklarını ancak buna rağmen gözaltına alındıklarını belirtti.

Gözaltına alınmalarıyla yakınlarına ve kendilerine eziyet yapıldığının altını çizen Tükel, TTB üyesi doktorlara hukuk dışı muamelede bulunulduğunu söyledi. 

Sağlık Bakanlığı'nın görevden alınmaları için dava açtığını ve "TTB'nin hekimleri temsil etmediği" yönündeki iddiasını hatırlatan Tükel, "Bu dava merkez konseyi hakkında görevden alma talebiyle açılan üçüncü davadır. İlk iki davada mahkeme kararı ile TTB’nin hekimlik değerlerini savunduğu, görevini yaptığı tespit edildi. Bu davanın da benzer biçimde sonuçlanacağından kuşkumuz yoktur" dedi. 

TTB Merkez Konseyi üyeleri olarak haklarında yapılanların suç üretme çabası olduğunu ifade eden Tükel, "Yaptığımız açıklama bütünüyle bir hekim birliği olarak hekimlik değer ve ilkelerini savunmaktır" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi
Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!