Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!

İran-İsrail gerilimi, küresel piyasalarda büyük bir etki yaratarak altın, döviz ve petrol fiyatlarında artışa neden oldu. Yatırımcılar, güvenli liman olarak kabul edilen altına yönelerek talebi artırdı. Bu durum, hem kuyumcuların hem de Darphane'nin talebi karşılamakta zorlanmasına yol açtı.

İran-İsrail gerilimi küresel piyasalarda dalgalanmalara yol açarak altın, döviz ve petrol fiyatlarında yükselişlere sebep oldu. Bu gerilim, piyasalarda volatiliteye ve ani dalgalanmalara neden oldu. Uzmanlar, bu dönemde altın fiyatlarının arttığını ve altına olan talebin yükseldiğini belirtiyorlar.

Türkiye'de ise Ramazan Bayramı tatili sırasında borsaların kapalı olması sebebiyle, bu yükselişler doğrudan görülemese de, altının gram fiyatının 3 bin lira seviyelerine çıktığı biliniyor. HMT Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Kaya, İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki çatışmaların etkisiyle altına olan talebin sürekli arttığını ifade ediyor.

Kaya'ya göre, Ortadoğu'daki savaş gerginliği altın fiyatlarını artırırken, İran-İsrail gerilimi bu etkiyi daha da güçlendirdi. Türkiye gibi ülkelerde borsaların tatil olduğu dönemlerde bu artışlar doğrudan gözlemlenememiş olmasına rağmen, faal borsalarda altının önemli ölçüde değer kazandığı ifade ediliyor.

Ancak, altın talebinin artmasıyla birlikte kuyumcuların ve Darphanenin talebi karşılamakta zorlandığına dikkat çekiliyor. Kaya, özellikle çeyrek, cumhuriyet, yarım ve tam altın gibi sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşandığını ve Darphane'nin üretim kapasitesinin yetersiz olduğunu ifade ediyor. Bu durumun, ancak Darphane'nin üretim kapasitesini artırmasıyla çözülebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı