Savaşın Perde Arkası: Havuç ve Hava Kuvvetleri Mitleri

İkinci Dünya Savaşı'nda hava kuvvetlerinin gece görüşünü havuçla ilişkilendirmesi efsanesi çöktü! Gerçek: Gece görüşü radarla sağlanıyordu. Ancak, havuç tüketimi, Zafer İçin Kazma kampanyası kapsamında İngiltere'de teşvik ediliyordu. Detaylar için...

İkinci Dünya Savaşı sırasında, hava kuvvetlerinin gece görüşünü havuç tüketimiyle ilişkilendirmesi efsanesi çürütülüyor! Gerçekte, gece görüşü radar teknolojisiyle sağlanıyordu, ancak havuç tüketimi savaş döneminde İngiltere'de teşvik ediliyordu.

10. yüzyılda veya belki daha da önce İran'da evcilleştirilen Doğu havucu, genellikle mor veya sarı renkli olup, sıklıkla dallanmış köklere sahiptir ve antosiyanin pigmentlerinden dolayı mor renge sahiptir. Batı havucu ise 17. yüzyılda Hollanda'da ortaya çıktı ve turuncu rengi, Hollanda'nın bağımsızlık mücadelesinin simgesi olarak kabul edilir, ancak bu iddiaya dair yeterli kanıt bulunmamaktadır. 

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Kraliyet Hava Kuvvetleri, radar teknolojisinin kullanımındaki başarısını gizlemek için "havuç yiyerek gece görüşünü geliştirdikleri" efsanesini yaydı. Gerçekte ise gece görüşü, yeni benimsenen radar teknolojisinin kullanımıyla sağlanmıştır. Ancak o dönemde İngiltere'de, Zafer İçin Kazma kampanyasının bir parçası olarak halka havuç tüketimi teşvik ediliyordu. "The Kitchen Front" adlı bir radyo programı, insanları çeşitli yeni yollarla havuç yetiştirmeye, depolamaya ve kullanmaya teşvik etti. İngiliz halkı, havuç yemenin gece görüşünü iyileştireceğine inanarak bu kampanyayı destekledi ve 1942'de havuç üretiminin artmasıyla 100.000 tonluk bir havuç fazlası ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı
Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünün anlamı
Su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamı
Söz gümüşse sükût altındır atasözünün anlamı
Sinek küçüktür fakat mide bulandırır atasözünün anlamı