Savcıyı makamında tehdit eden zanlı kendini devletçi ve vatansever olarak savundu

Büyükçekmece'de, 10 bebeğin ölümüne yol açan özel hastane skandalını soruşturan Savcı Y.E.'nin makamında tehdit edildiği iddiaları üzerine tutuklanan Mustafa Kemal Zengin'in ifadesi ortaya çıktı. Tehdit iddialarını reddeden Zengin, savcıyı bilgilendirme amacıyla görüştüğünü savundu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'nin, özel hastanelere nakledilen 10 bebeğin ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturma sırasında makamında ölümle tehdit edildiği iddialarıyla ilgili devam eden soruşturmada, tutuklanan Mustafa Kemal Zengin’in ifadesi gün yüzüne çıktı. Zengin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "örgüt kapsamında kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

Zengin ifadesinde, tarihini hatırlamadığı bir gün otomobilini yıkatmak için gittiği bir otoparkta, işletmeci Y.Ç.'nin kendisine baldızı T.T.'nin bir hastane soruşturması nedeniyle tutuklandığını anlattığını belirtti. Zengin, Y.Ç. ve ağabeyi B.Ç. ile birkaç kez daha görüştüğünü ve bu kişilerin kendisinden iyi bir ceza avukatı bulmalarını istediğini söyledi. Bunun üzerine konuyu, avukat olan diğer tutuklu şüpheli A.A.'ya ilettiğini dile getirdi.

Zengin, T.T.'nin akrabaları olan Y.Ç. ve B.Ç.'nin sokakta nüfuzlu kişiler olduğunu, savcıya zarar verebileceklerini ve savcının ailesinin araştırıldığını iddia etti. Savcıya dair bu bilgilerin Y.Ç.'den öğrendiğini ve konunun ciddiyetini fark edince savcı beyi uyarmak için A.A. ile birlikte 1 Ekim’de Y.E.’yi ziyaret ettiklerini anlattı. Zengin, görüşmenin oldukça samimi bir ortamda gerçekleştiğini ve kesinlikle tehditte bulunmadığını vurguladı.

Savcıyı tehdit etmediğini savunan Zengin, "Bu bilgileri Y.Ç'den öğrendim. Ben de konunun ciddiyet taşıdığını fark edince savcı beyi bilgilendirme amaçlı görüşme yaptım. Kimseden talimat almadım. Bu konu hakkında kimseden maddi ve manevi talebim olmadı. Ayrıca kimsenin sözcülüğünü yapmadım. Olay tamamen iyi niyetimden kaynaklanmıştır. Cumhuriyet savcısıyla yaptığım görüşmedeki üslubum yanlıştır. Savcı beyi uyarmak istedim. Maksadımı aşan ifadeler kullanmışım. Niyetim kesinlikle tehdit etmek değildir. Çevrem ne kadar devletçi ve vatansever biri olduğumu bilir." ifadelerini kullandı.

Olayın başlangıcında, soruşturmayı yürüten Y.E.'yi telefonla arayan avukat A.A., bazı şüphelilerin tahliyeleri gerçekleştirilmezse suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği yönünde tehditte bulunmuştu. Bunun ardından savcının güvenliği için odasına kayıt cihazı yerleştirildi ve şüphelilerle yapılan görüşmeler takip altına alındı. Kayıt cihazında, Mustafa Kemal Zengin'in savcıyı açıkça ölümle tehdit ettiği anlaşıldı.

Gözaltına alınan 12 şüpheliden 8’i adliyeye sevk edildi; 5’i tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, 22’si tutuklu olmak üzere toplam 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Özel hastanelere nakledilen bebeklerin ölümüne sebep olunması ve haksız kazanç sağlanması iddialarının soruşturması ise sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.