Savunma Bakanı S-400'lerin teslimat tarihini açıkladı

Suriye’deki son durumu ele almak üzere bugün Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirilecek zirve öncesi Milli  Savunma Bakanı Nuretettin Canikli'den çıklama geldi.Savunma Bakanı Canikli, “PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye’ye...

Suriye’deki son durumu ele almak üzere bugün Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirilecek zirve öncesi Milli  Savunma Bakanı Nuretettin Canikli'den çıklama geldi.

Savunma Bakanı Canikli, “PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye’ye için tehdit ve hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

TBMM’de konuşan Canikli, Rusya’dan alınması planlanan S-400’lerle ilgili de konuştu. Bakan Canikli, “Rusya ile S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalandı. Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek. İlk S-400 sisteminin teslimatının 2019’da gerçekleştirilmesi planlanıyor'' açıklamasında bulundu.

Canikli, ''FETÖ’ soruşturmaları nedeniyle TSK’den ihraç edilenlerin sayısını da açıkladı: “150’si general, 4 bin 630’u subay olmak üzere 8 bin 570 personel TSK’dan ihraç edildi.''  Canikli, NATO tatbikatındaki skandalın kesinlikle cevapsız bırakılmayacağını da söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi
Yöneylem Araştırma sorusu: 'Türkiye iyi yönetiliyor mu?': İktidara güven her geçen gün azalıyor
İYİ Parti'den istifa etti sonrasında CHP'ye geçti!
DEM Parti'den '27 belediye kayyım atanacak' diye Nedim Şener'e yanıt geldi
Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!