Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri

Northrop Grumman, DARPA için Manta Ray adında uzun menzilli su altı drone'u geliştiriyor. Denizden enerji toplayarak gizli operasyonlarda kullanılacak. Türk savunma şirketleri de benzer projeler üzerinde çalışıyor.

Northrop Grumman, DARPA işbirliğiyle Manta Ray adında uzun menzilli su altı drone'u geliştiriyor. Denizden enerji toplayarak gizli operasyonlarda kullanılacak. Türk savunma şirketleri de benzer teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Northrop Grumman, Savunma İleri Projeler Araştırma Ajansı (DARPA) için Manta Ray adında, deniz altında uzun menzilli askeri görevleri yerine getirecek bir insansız sualtı aracı geliştiriyor. Bu araç, gizli operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve denizden enerji toplama yeteneği sayesinde uzun süre otonom olarak çalışabilecektir. Manta Ray, gerçek bir canlının tasarımını taklit ederek düşman radarlarından kaçınarak su altında bekleyebilecek şekilde inşa edilmiştir. Türk savunma sanayi şirketleri ise yaklaşık 6 yıl önce, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki bilim insanlarıyla işbirliği yaparak benzer bir sualtı drone'u geliştirdi. Ancak bu projeye dair sonraki aşamalar hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır. İki ülkenin bu tür teknolojiler üzerindeki çalışmaları, deniz altı keşif ve gözetleme yeteneklerinin giderek daha önemli hale geldiği günümüzde stratejik önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ermenistan ve Azerbaycan Tarihsel Anlaşma İmzalayarak Sınır Belirleme Sürecini Başlatıyor
Çin ve Rusya Liderleri Pekin'de Stratejik İlişkileri Güçlendirdi
Biden ve Trump, Canlı Yayın Tartışmaları için Karşı Karşıya Geliyor!
Paris'te Yaz Olimpiyatları Öncesi Güvenlik Tedbirleri Artıyor
Rio Grande do Sul'da Seller Felaketi: Ölü Sayısı Artıyor