Saymaz TUSAŞ saldırısının detaylarını verdi: Teröristler Ankara'ya 5 gün önce gelmiş!

Ankara'daki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısının ayrıntılarını, abcgazetesi.com yazarı İsmail Saymaz, Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programında açıkladı.

Ankara'daki TUSAŞ tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin detaylar gün yüzüne çıkıyor. Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programına bağlanan abcgazetesi.com yazarı İsmail Saymaz, terör eyleminin ayrıntılarını canlı yayında aktardı.

5 GÜN ÖNCE ANKARA'YA GELMİŞLER

"Bazı bilgiler var ve bunlar beni de şaşırttı. Teröristler 5 gün Ankara'ya gelmişler. Nasıl geldikleri halen belirlenebilmiş değil. Hangi istikametten Ankara'ya girdiler belli değil. Güvenlik zafiyeti var fakat istihbarat zafiyetini de görmek mümkün. TUSAŞ çalışanları tarafınca devamlı kullanılan taksi durağını kullanıyorlar. Bu tesadüfen değil belli ki bir istihbarat almışlar çünkü TUSAŞ çalışanları tarafınca sıklıkla kullanılıyor bu taksi durağı. İlginç bir bilgi daha var."

İLK KAPIDAN RAHAT GEÇMİŞLER

"Yeni öğrendiğim bir bilgi daha var. Terör eyleminin çıktığı kapıdan önce bir kapı daha varmış. orayı da geçmişler. Burası daha zayıf güvenliğin olduğu bir kapıymış. Bariyer varmış. Bazen açık bazen kapalıymış. Lojman kapısı denen bir kapıymış. Yani önceden bir kapıdan daha geçmişler. Bu kapıdan iner inmez ateş etmeye başlıyorlar. Burada 3-4 özel güvenlik bulunuyormuş ve silahlıymış. Teröristler iner inmez bir güvenlik görevlisini şehit ediyorlar. Diğer güvenlik görevlileri de olay yerinden uzaklaşıyorlar."

25 DAKİKA ÖNCE GELSELER YÜZLERCE KİŞİ OLACAKTI

"Teröristlerin geldikleri kapı çalışanların geldiği kapı. Mesai bitiminde geliyorlar. O saatten 25 dakika önce gelseler yüzlerce çalışan orada olabilirdi. 25 dakika sonra geliyorlar o esnada çalışanların önemli bir bölümü çıkmış oluyor."

ÖZEL HAREKAT BİRİMİNE EL BOMBASI ATTILAR

"Neyse ki Özel Harekat birimi Sincan'da ihbar üzerine geliyor. Kadın terörist bunların üzerine 4-5 el bombası atıyor. Yaralanan polislerimizde bu esnada yaralanıyor. Kendisini orada patlatıyor. O patlatırken erkek terörist bariyerden geçip içeri giriyor. Orada insan kaynakları ve eğitim binası var. Arka tarafında da kantin var. Derhal oraya gidiyor. Orada da bir güvenliğin olduğunu söylediler. Oradaki bariyerlerin de üzerinden atlayıp katlarda dolaşıyor. Bu arada diğer binalardaki çalışanlar korunaklı yerlerde toplanıyorlar. Adım adım geriye çekilerek en uzaktaki toplanma merkezinde bir araya geliyorlar. Saldırının durmasını bekliyorlar. İnsan kaynaklarındaki terörist ise etkisiz hale geliyor. Bir kaynağıma göre insan kaynaklarını hedef aldığını söyledi. Bir diğer kaynağım ise önüne çıkan ilk yerin orası olduğunu söylüyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.