Schengen çilesi artıyor: Türkiye'den sonra o ülkeye set çekildi!

Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vize başvuruları giderek zorlaşıyor. Beyaz Rusya, Rusya, Hindistan, Fas, Çin gibi ülkelerden yapılan vize başvurularının kabul oranları, Türkiye'den yapılan başvuruların önüne geçti.

Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vize başvuruları giderek zorlaşıyor. Beyaz Rusya, Rusya, Hindistan, Fas, Çin gibi ülkelerden yapılan vize başvurularının kabul oranları, Türkiye'den yapılan başvuruların önüne geçti. Avrupa Komisyonu'nun verilerine göre, vize reddi oranı bakımından sadece İran, Türk vatandaşlarından daha yüksek bir orana sahip.

VİZE RET ORANLARI VE AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Türkiye, Avrupa Birliği'ne tam üyelik başvurusunda bulunmuş ve gümrük birliği anlaşması imzalamış olmasına rağmen, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında giderek daha katı bir yaklaşım sergileniyor. Bu durum, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya seyahatlerini önemli ölçüde zorlaştırıyor.

EN YÜKSEK VİZE RET ORANI İRAN'DA

2023 yılında Avrupa Birliği ülkelerine yapılan 1 milyon 55 bin 885 vize başvurusunun yüzde 16'sından fazlası reddedildi. Bu durum, yaklaşık 200 bin Türk vatandaşının vize başvurusunun reddedildiği anlamına geliyor. Aynı dönemde İran vatandaşlarının vize ret oranı 2022'de yüzde 25.1 iken, 2023'te yüzde 30'a yükselerek Türk vatandaşlarının önüne geçti.

TÜRKİYE, VİZE BAŞVURULARINDA EN ÇOK REDDEDİLEN İKİNCİ ÜLKE

Türk vatandaşları, Avrupa'da vize başvurularının reddedilme oranı bakımından ikinci sırada yer alıyor. 2024 yılında bu durum daha da kötüleşti. COVID-19 pandemisi sonrasında artan başvuru yoğunluğu, ekonomik kriz ve kaçak göçler, vize başvurularının daha sıkı bir şekilde incelenmesine neden oldu.

ALMANYA’DA VİZE SÜRECİ 7 AYA KADAR UZAYABİLİR

Almanya, vize randevularının 7 ay kadar önce alınabileceğini ifade etti. Randevu sonrası işlemler ise birkaç ay sürebilir, bu da vize başvurularının sonuçlanmasının bir yıl kadar sürebileceği anlamına geliyor. Özel durumlarda ise başvuruların bir ay veya birkaç ay içinde sonuçlanması mümkün olabilir ancak en büyük sıkıntılar genellikle aile birleşimi veya iş ziyaretleri için yaşanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.