Schengen vizesinden sürekli olarak ret alanlar dikkat: Yeni 2 aşamalı sistemle vizeniz elinizde!

Almanya, Schengen vize başvurularında ret alanlar için yeni bir düzenleme getirdi. Aylarca vize randevusu bekleyenler için Almanya'dan yeni düzenleme haberleri geldi. Bu düzenleme ile hem vize alma süreci kolaylaşacak hem de randevu almak için aylarca beklemek zorunda kalmayacaksınız.

Schengen vizesi başvurusu yapmak Türk vatandaşları için sıkıntılı bir süreç olabilir ancak Almanya'nın yeni sisteme geçtiği haberini duyduğumuzda umut verici gelişmeler yaşandı. Avrupa'ya gitmek isteyenler için vize almak ya da uzun süre randevu sırası beklemek gibi sorunlar artık sona erebilir. Almanya'nın yeni başvuru sistemi, bu süreci kolaylaştıracak gibi görünüyor.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Almanya, Schengen vizesi başvuruları için yeni bir sistem duyurdu. Almanya Büyükelçiliği, Schengen vizesi başvuruları için iki aşamalı bir süreci gerektirecek yeni uygulamayı duyurdu. Ancak vize alma sürecinin kolaylaşıp kolaylaşmayacağı hala belirsiz. İşte merak edilenler...

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN 2 AŞAMALI VİZE UYGULAMASI

Schengen vizesi için başvuruda bulunmak isteyenler, öncelikle Türkiye'deki yurt dışı temsilciliklerinin web sitelerinde kayıt oluşturacaklar ve ardından randevu alabilecekler. Bu yeni uygulama ile uzun süren randevu sürecinin kısaltılması amaçlanıyor.

BEKLEME SÜRESİ BİTİYOR

Açıklamada belirtildiğine göre, vize başvuruları Almanya'nın hizmet sağlayıcısı iDATA aracılığıyla yapılacak. Randevu alındıktan sonra ödeme işlemleri de iDATA tarafından yönlendirilecek ve randevu onaylandığında hizmet ücreti ödenebilecek. Almanya'nın dış temsilcilikleri, 5 Mart itibariyle vize başvuruları için bekleme listesi uygulamasına geçerek başvuru sürecini daha düzenli hale getirmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Japon deprem uzmanı uyardı: İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede!
Sözleşmeli öğretmen mülakat puanında değişiklik!
Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik karar Resmi Gazete'de!
Leonardo Dalessandri'nin Türkiye videosu! Gündemden Düşmeyen Video!
Özel, Arapça tabela konusunda başka bir açıklama daha yaptı